Privacy
Uw gegevens zijn inzichtelijk voor alle medewerkers van de huisartsenpraktijk die aan u zorg verlenen. Allen hebben een geheimhoudingsplicht. Zij mogen niet zonder uw toestemming met anderen (die geen deel uitmaken van de dan nodige zorg) communiceren over u en uw aandoeningen. Dat mag alleen als u daar expliciet toestemming voor geeft. Bijvoorbeeld: een familielid machtigen of schriftelijke toestemming geven om aan een verzekeraar of letselschadeadvocaat informatie te kunnen geven over een specifieke aandoening.
Op de geheimhoudingsplicht zijn een paar uitzonderingen. Bijvoorbeeld, wanneer de patiënt minderjarig is (jonger dan 16 jaar) mag zonder zijn/haar toestemming overlegd worden met de ouders. Of wanneer de patiënt een medebehandelaar heeft (bijvoorbeeld een specialist) is in de verwijzing al besloten, dat er overleg kan plaatsvinden (informed consent).
Meer informatie vindt u door op de volgende link te klikken: college bescherming persoonsgegevens.
Zorgverzekering
De kosten van de zorg door huisartsen vallen onder de basisverzekering. Er geldt ook geen eigen risico voor de kosten van de huisartsenzorg. Huisartsenzorg is de zorg die de huisarts met zijn team zelf verleent zoals eenvoudig urine-onderzoek, bloedsuiker-bepaling, urine-kweekje, Hb-bepaling, hartfilmpje, longfunctie-onderzoek, 24 uurs bloeddrukmeting, gehoortest etc. Alle kosten worden door ons rechtstreeks elektronisch gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar.
Let op: alle andere zaken vallen niet onder kosten van huisartsenzorg en de vergoeding is afhankelijk van hoe u verzekerd bent. Ook geldt voor alle andere zaken het eigen risico zoals:
- medicijnen die worden voorgeschreven
- onderzoeken die door ons worden aangevraagd of worden opgestuurd zoals bijvoorbeeld bloed- en urineonderzoek, kweekjes, röntgenfoto’s, echoscopieën etc.
- behandelingen door andere hulpverleners
Uw huisarts kan nimmer aansprakelijk gesteld worden voor eventuele kosten die derden bij u in rekening brengen of zullen brengen.
Ketenzorg
Sinds enkele jaren worden bepaalde chronische ziekten begeleid via een keten, dwz. een schakel van hulpverleners die u de beste zorg aanbieden. Momenteel geldt dit voor COPD, Diabetes Mellitus type 2 (suikerziekte), CVRM (cardiovasculair risicomanagement) en Ouderenzorg. Deze schakel bestaat oa uit uw huisarts, praktijkondersteuner, pedicure, diëtiste, fysiotherapeut.
In deze regio is hier een aparte organisatie voor opgericht, de bv HZNK (www.bvhznk.nl).
Zodra u in aanmerking komt voor zo’n keten, wordt u door ons opgeroepen.